Wystarczy kliknąć na słowa masło klarowane a odniesie do przepisu :) Proszę zamienić na olej lub bezmleczną margarynę, bo klarowanie masła trwa z godzinę-dwie ;)
Klarowane masło miałam juz gotowe chodziło mi o to, ze w przepisie na ciasto nie ma wzmianki o maśle kiedy je dodać, jest tylko woda... Zrobiłam "na oko" zobaczymy co wyjdzie;)
Wygląda pysznie..
OdpowiedzUsuńDziękuję, Bożenko! :)
UsuńMasakra, właśnie uświadomiłaś mi, jak bardzo tęsknię za makowcem :(
OdpowiedzUsuńNo to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ukrócić tę tęsknotę ;)
UsuńUwielbiam makowiec, całe wieki go nie jadłam:(
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię ;)
UsuńZ kaszą manną? ciekawy!
OdpowiedzUsuńKaszka manna PO ubite białko ;)
UsuńW składnikach na ciasto jest mowa o masle klarowanym a w przepisie go nie ma! Jestem w trakcie robienia i nie wiem czy je dodać...
OdpowiedzUsuńWystarczy kliknąć na słowa masło klarowane a odniesie do przepisu :)
UsuńProszę zamienić na olej lub bezmleczną margarynę, bo klarowanie masła trwa z godzinę-dwie ;)
Klarowane masło miałam juz gotowe chodziło mi o to, ze w przepisie na ciasto nie ma wzmianki o maśle kiedy je dodać, jest tylko woda... Zrobiłam "na oko" zobaczymy co wyjdzie;)
OdpowiedzUsuńAaaaa! Do licha ;) Dzięki. Masło pod koniec wyrabiania się dodaje :)
Usuń:)
UsuńJa troche nie kumata w wypiekach wiec jeszcze jedno pytanie - pieczemy w papierze?
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuje za tak szybkie odpowiedzi!
a to już wedle upodobania, mnie się nie chce, to pakuję do keksówki ;)
Usuń