Pamiętacie owsiane tortille? No to teraz nachosy, czyli tortille usmażone w głębokim tłuszczu według sugestii autorki przepisu. Dobre. Znacznie bardziej w naszym guście, bo kruche, chrupiące. Na focie wyglądają jakby nasiąkły tłuszczem, ale w rzeczywistości wcale takie nie były.
Przygotujmy:
gotowe owsiane tortille
olej do smażenia
Tortille pokroić w nieduże trójkąty i wrzucić na minutę na gorący olej - olej ma odpowiednią temperaturę, gdy powierzchnia zanurzonego w nim drewnianego patyczka bąbelkuje. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z salsą lub jako chipsy.

Nachosy w zdrowszej wersji. Ciekawa jestem smaku, bo wyglądają super :)
OdpowiedzUsuńDelikatne i bardzo chrupiące :)
Usuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńdzięki!
UsuńO, fajne! Uwielbiam nachosy :))
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńSuper pomysł, nigdy bym na to nie wpadła :)
OdpowiedzUsuńJa też nie, zerżnęłam ;)
UsuńFajnie podgryzać takie na filmie i wyrzuty sumienia mniejsze :D
OdpowiedzUsuń:D :D
UsuńFantastyczne, do podgryzania :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńApetyczne chrupanko :)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńpychotka:) mniam mniam!
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńO mam mąkę owsianą, to już wiem jak będę mogła ją spożytkować!
OdpowiedzUsuń:)
Usuń