poniedziałek, 17 lutego 2014

owsiane nachosy


Pamiętacie owsiane tortille? No to teraz nachosy, czyli tortille usmażone w głębokim tłuszczu według sugestii autorki przepisu. Dobre. Znacznie bardziej w naszym guście, bo kruche, chrupiące. Na focie wyglądają jakby nasiąkły tłuszczem, ale w rzeczywistości wcale takie nie były.
Przygotujmy:

gotowe owsiane tortille
olej do smażenia

Tortille pokroić w nieduże trójkąty i wrzucić na minutę na gorący olej - olej ma odpowiednią temperaturę, gdy powierzchnia zanurzonego w nim drewnianego patyczka bąbelkuje. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z salsą lub jako chipsy.

Domowy Wyrób

18 komentarzy:

  1. Nachosy w zdrowszej wersji. Ciekawa jestem smaku, bo wyglądają super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O, fajne! Uwielbiam nachosy :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł, nigdy bym na to nie wpadła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajnie podgryzać takie na filmie i wyrzuty sumienia mniejsze :D

    OdpowiedzUsuń
  5. O mam mąkę owsianą, to już wiem jak będę mogła ją spożytkować!

    OdpowiedzUsuń

Smakołyki uwielbiają Twoje komentarze i bardzo za nie dziękują!