Należy mieć:
6 brzoskwiń lub nektarynek
50 g bezmlecznej margaryny lub klarowanego masła
50 g płatków owsianych
50 g mąki
50 g cukru trzcinowego
opcjonalnie: szczypta cynamonu do kruszonki i maliny do wypełnienia połówek brzoskwiń
Brzoskwinie umyć, przekroić na pół, usunąć pestki i ułożyć skórką do dołu w naczyniu do zapiekania. Ewentualnie dołki po pestkach wypełnić malinami. Wyrobić palcami kruszonkę i posypać nią każdą połówkę brzoskwini. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni (z termoobiegiem) i piec ok. 25-30 minut, aż kruszonka się zrumieni.
rzeczywiście musiały smakować obłędnie :) koniecznie muszę zrobić :D
OdpowiedzUsuńwyglada bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńbezxpomyslu.blogspot.com
A u Ciebie jak zawsze przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają, chętnie bym zjadła takie:)
OdpowiedzUsuńPyszności! :)
OdpowiedzUsuńurocze
OdpowiedzUsuńSzybki i zdrowy deser :)
OdpowiedzUsuńmniam, mniam :-)
OdpowiedzUsuńZ malinami to już w ogóle bomba :-) Cieszę się, że smakowały :-) Pozdrowionka ślę :-)
OdpowiedzUsuńwiedziałabyś jak mi dogodzić :)
OdpowiedzUsuńGenialne! Szkoda ze przegapiłam ten przepis podczas sezonu brzoskwiniowego.
OdpowiedzUsuń