Miałam resztkę kaszy manny do zużycia na cito. Tak sobie googlałam i wygooglałam takie racuszki. Niestety, dla NieAlergika. Zrobiłam jednak, a nawet spróbowałam. Przepyszne, delikatne, po prostu rewelka.
Należy mieć:
1 szklankę kefiru
1 szklankę kaszy manny (dałam bio)
2 jajka
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki cukru
oraz:
olej do smażenia
dodatki, np.: świeże owoce, golden syrup, konfitury, śmietana z cukrem etc.
Zmiksować wszystkie składniki na placki. Smażyć nieduże placuszki - łyżka na porcję - z obu stron, do zrumienienia.
uwielbiam placuszki z manny :) są takie delikatne w smaku!
OdpowiedzUsuńA jaki pomysł! Nie wpadłabym na taki pomysł na mannę ;)
UsuńWyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję Arniko :)
UsuńOch!!! Ale kusisz, Kobieto!
OdpowiedzUsuńNigdy takich nie robiłam, muszę szybciutko nadrobić :)
Marika, są super, zrób koniecznie :)
UsuńBardzo lubię kaszę ale jakoś nigdy nie dodawałam jej do placuszków. Zdecydowanie do wypróbowania.
OdpowiedzUsuńJa też nie, nawet mi to do głowy nie przyszło, a efekt jest po prostu ekstra.
UsuńMedaliony z łososia są zrobione z kawałków filetów z łososia, bez skóry i ości; mają okrągły kształt :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Madziu :)
UsuńNie ma sprawy! :) Kupuje się, można je dostać na dziale mięsnym :)
UsuńMniaaaam!!!
OdpowiedzUsuńDzięki Nati :)
UsuńPięknie wyglądają, takie złociste!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPyszności w pięknej odsłonie :)
OdpowiedzUsuńDzięki Moniu. Ale już nie przesadzaj z tym pięknem odsłony ;D
UsuńCzy tę kaszę się gotuje, czy dodaje sypką?
OdpowiedzUsuńAnonimko, sypką, po prostu mikserem wszystkie składniki się miksuje.
Usuń