środa, 26 grudnia 2012

makowiec bez miodu, jaj i mleka


Specjalna reedycja naszego wypróbowanego makowca na akcję Na Świątecznym Stole Alergika!

15 komentarzy:

  1. Masakra, właśnie uświadomiłaś mi, jak bardzo tęsknię za makowcem :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ukrócić tę tęsknotę ;)

      Usuń
  2. Uwielbiam makowiec, całe wieki go nie jadłam:(

    OdpowiedzUsuń
  3. W składnikach na ciasto jest mowa o masle klarowanym a w przepisie go nie ma! Jestem w trakcie robienia i nie wiem czy je dodać...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wystarczy kliknąć na słowa masło klarowane a odniesie do przepisu :)
      Proszę zamienić na olej lub bezmleczną margarynę, bo klarowanie masła trwa z godzinę-dwie ;)

      Usuń
  4. Klarowane masło miałam juz gotowe chodziło mi o to, ze w przepisie na ciasto nie ma wzmianki o maśle kiedy je dodać, jest tylko woda... Zrobiłam "na oko" zobaczymy co wyjdzie;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aaaaa! Do licha ;) Dzięki. Masło pod koniec wyrabiania się dodaje :)

      Usuń
  5. Ja troche nie kumata w wypiekach wiec jeszcze jedno pytanie - pieczemy w papierze?
    Bardzo dziekuje za tak szybkie odpowiedzi!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a to już wedle upodobania, mnie się nie chce, to pakuję do keksówki ;)

      Usuń

Smakołyki uwielbiają Twoje komentarze i bardzo za nie dziękują!