czwartek, 10 maja 2012

kanapka Elvisa ;)


Legendarna kanapka Elvisa Pe... nie mogę dalej, bo mi MAG nie pozwala ;) Zawsze mnie nęciła, ale jakoś nie udało mi się do tej pory zrobić. No to zrobiłam teraz, oczywiście w wersji dla alergika. Nie powiem, pyszności, choć mocno słodkie.

Wystarczy mieć:

pieczywo tostowe bezmleczne lub własny chleb
polewę karobową
masło słonecznikowe
banana

Jedną kromkę chleba posmarować od wewnątrz masłem słonecznikowym, drugą polewą. Ułożyć na jednej z połówek plastry banana (ok. 6), złożyć kromki i zapiekać 2 minuty w opiekaczu.

Kanapkę dodaję do akcji Majówkowe Szaleństwo, Finger Food, Świat Pomiędzy Kromkami oraz Kinder Party.

10 komentarzy:

  1. Jadłam kanapkę Elvisa w wersji tradycyjnej i mam identyczne spostrzeżenia! Pyszna, ale baaardzo słodka :) Ale przecież to jej atut ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No dużo takich kanapek to się zjeść nie da ;)

      Usuń
  2. A ja pierwszy raz o takiej kanapce słyszę. Na słodko, to pewnie dzieciaki lubią:) Pati zmień w treści Pelvisa na Elvisa:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tam, no nic nie dasz być niegrzeczną dziewczynką ;)
      Ale dla Ciebie - wszystko :-*

      Usuń
    2. Sorry, myślałam, że to literówka, nie dostrzegłam zamierzenia! Wiesz,że grzeczne dziewczynki idą do nieba a te niegrzeczne mają niebo na ziemi?

      Usuń
    3. :D
      No wiesz, z powodu specyficznego ruchu bioder, nazywali go Elvisem Pelvisem ;)
      Noooo, niegrzeczne to mają fajnie ;)

      Usuń
  3. Ja też pierwszy raz taką widzę, ale bardzo mi się podoba!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. gdzie można dostać masło słonecznikowe...? a może można zrobić samemu...?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masło słonecznikowe można kupić w sklepach eko i delikatesach. Samemu też można zrobić, wystarczy podprażone ziarno słonecznika zblenderować z odrobiną oleju na masę.

      Usuń

Smakołyki uwielbiają Twoje komentarze i bardzo za nie dziękują!