Wystarczy wziąć:
gotowe bezmleczne ciasto francuskie (np. z Tesco, Lidla)
pół słoiczka dżemu
odrobina brązowego cukru trzcinowego
Z ciasta powycinać kółka lub inne dowolne kształty, poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek każdego ciastka nałożyć ok. pół łyżeczki dżemu. Boki posmarować wodą i posypać cukrem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok 10-15 minut.
uwielbiam ciasto francuskie ! tylko, że mi nigdy nie przyszło do głowy żeby po prostu powycinać takie kołeczka! jakie to szybkie :-D zawsze jakoś finezyjnie zawijam ciasteczka i się wkurzam że za dużo czasu mi to zajmuje. a tu proszę; taki prosty sposób :-D
OdpowiedzUsuńczas to pieniądz ;) a dodatkowo taki przypieczony na wierzchu dżemik to sama poezja!
OdpowiedzUsuń